JCB produce mai mult de 300 de produse diferite și este unul dintre primii trei producători de echipamente pentru constructii din lume.
PALFINGER reprezintă soluțiile cele mai inovatoare, fiabile și eficiente de ridicare pentru utilizarea pe vehicule comerciale și în domeniul maritim la nivel mondial.
PALFINGER SANY reprezinta un Joint Venture intre Palfinger si SANY Group ce ofera solutii de ridicare eficiente si de inalta calitate precum automacarale telescopice montate pe autosasiuri precum si macarale cu autopropulsie pentru teren dificil, echipamente ce au aplicatii in domeniul constructiilor generale sau de infrastructura.
SENNEBOGEN este o companie germană cu recunoaștere la nivel global, care produce și dezvoltă utilaje de înaltă performanță destinate domeniului manipulării. Cea de a doua gamă de produse este denumită "Crane Line", și include macarale telescopice, automacarale și macarale cu braț zăbrelit.
RUBBLE MASTER este lider de piață pentru concasoare mobile, compacte, care sunt gata pentru utilizare oriunde și imediat. Cu tehnologiile inovatoare, concasoare RM continuă să stabilească noi standarde.
LINDEN COMANSA - producător spaniol de MACARALE TURN și AUTORIDICĂTOARE. Se află în topul mondial, fiind primul producător care a fabricat macarale turn fără tiranți de tip "Flat top".
ENDRESS dezvoltă, produce și vinde echipamente de generare a energiei electrice premium pentru piața mondială și, datorită tehnologiilor inovatoare și dezvoltarea noilor produse, a devenit liderul specialist de generatoare a Europei.
MAD dezvolta solutii inteligente in industria auto pentru incarcarea vehiculelor comerciale usoare.
PRONAR este o companie poloneză cu acoperire globală - producător de frunte pentru echipamente municipale și de reciclare, mașini agricole moderne, componente pneumatice și hidraulice si punti. Pronar este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de jante pentru mașini agricole din lume.
ARJES oferă o gamă variată de soluții pentru tocarea deseurilor menajere, din lemn, din demolare și a metalelor. Prin utilizarea diferitelor tehnologii de screening, utilajele ARJES pot fi configurate în conformitate cu cerințele specifice ale clienților în ceea ce privește randamentul, dimensiunea fracției și tipul de material rezultat.
Obiectivul companiei este de a comercializa și oferi servicii performante, la cele mai înalte standarde de calitate pentru utilaje in domeniul construcțiilor, industrie si agricultură. Flexibilitatea, disponibilitatea și promptitudinea sunt criteriile pe care iși desfasoară activitatea cu succes de peste 16 ani pe piața locală de profil.
Performanța și productivitatea sunt cerințe standard atât pentru soluțiile promovate de TERRA Romania, cât și pentru angajații săi. Compania este într-un continuu proces de dezvoltare teritorială, asigurând pachete integrale de servicii de comercializare, finanțare și servicii post-vânzari pentru toate utilajele din portofoliu.Obiectivul companiei este de a comercializa și oferi servicii performante, la cele mai înalte standarde de calitate pentru utilaje in domeniul construcțiilor, industrie si agricultură. Flexibilitatea, disponibilitatea și promptitudinea sunt criteriile pe care iși desfasoară activitatea cu succes de peste 16 ani pe piața locală de profil.
Dacă pentru România cutremurele de mică intensitate au intrat aproape în cotidian, nu trebuie niciodată exclus ce este mai rău, și anume o mișcare tectonică care poate produce pagube, fie ele și limitate la anumite zone. În astfel de situații limită, intervenția rapidă, de ordinul minutelor, este esențială pentru a salva vieți și pentru a limita pagubele materiale. Există un organism specializat pentru întreaga țară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), precum și filiale locale cu personal special antrenat. Esențială este însă și dotarea tehnică, în special acele utilaje polivalente bune la toate, care să facă față neprevăzutului, dacă este necesar.
De fapt, ce trebuie să facă un astfel de utilaj, cu totul deosebit? În primul rând, să ajungă rapid, indiferent de blocajele existente pe drumuri și, prin urmare, trebuie montat pe un camion puternic. În al doilea rând, așa cum afirma șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de stat dr. Raed Arafat, există două situații clare de intervenție: “salvarea de la înălțime folosind o targă specială sau ridicarea anumitor greutăți dintr-o anumită zonă pentru degajarea acesteia”.
Macaralele Palfinger, în prima linie
Specialiștii IGSU au stabilit că cel mai bun echipament recomandat pentru intervenții, în cazul unor situații extreme, în primă urgență, este o macara polivalentă, puternică, dar care să nu fie nici foarte grea, aceasta trebuind să fie montată pe un camion cu tracțiune 8x8.
Astfel, după definirea caietului de sarcini, câștigătorul acestei competiții tehnologice
a fost declarată firma Terra Palfinger, unicul distribuitor pentru România a mărcii de macarale Palfinger. Primele șase macarale Palfinger model PK 165.002 TEC7, dintr-un total de 50 comandate, montate pe camioane MAN de putere, au fost deja livrate către Inspectoratul pentru Situații de Urgență la sfârșitul lunii martie, în cadrul unei ceremonii oficiale.
Despre capacitatea acestora de a lucra în spații înguste și în condiții oricât de dificile, dl. Administrator Terra Palfinger, Petre Babiceanu a făcut o prezentare succintă, dar interesantă: „Macaraua beneficiază de un sistem de calare variabil care permite extinderea picioarelor de sprijin atât cât permite spațiul. Dacă, de exemplu, avem o misiune de salvare care are loc într-o zonă foarte restrânsă, se poate cala numai pe zona disponibilă, macaraua recalculând imediat diagramele de sarcini și intrând automat în zona de stabilitate. Mașina lucrează și cu nacelă, practic beneficiază de acest accesoriu suplimentar care le permite operatorilor să ajungă la înălțimi de intervenție de până la 35 de metri. Operarea macaralei, indiferent de modul de lucru, se face cu același sistem de radiocomandă. Un alt argument demn de menționat în favoarea macaralelor Palfinger este acela că lucrează și la unghiuri negative, adică se poate ajunge cu macaraua sub planul de calare al echipamentului, lucru ce poate ajuta echipele IGSU să ajungă la zone dificile cum ar fi o zonă industrială sau un subsol, să intre printr-un horn de clădire.. etc. Mașina are capabilități și de automacara, în sensul că este echipată cu un troliu de 4,5 tone, practic acționează ca o macara obișnuită”.
Multifuncțională, puternică și sigură
Despre capabilitățile tehnice ale ansamblului camion-macara, privite din punctul de vedere al unui specialist în intervenții de urgență, am stat de vorbă cu General de brigadă Dan-Paul Iamandi, Inspectorul general al IGSU.
Pentru a ajunge la orice punct de intervenție, din punct de vedere tehnic, macaraua Palfinger este montată pe un șasiu MAN 8x8, cu toate punțile motoare, care asigură capacități de treceri și în același timp de intervenție atât pe șosea, cât și pe terenuri mai accidentate. Macaraua Palfinger PK PK 165.002 TEC7 oferă multe posibilități de a interveni prin ridicarea de greutăți mari la o distanță mai mică de șasiu, mai precis 25,8 tone la o distanță de 4,4 metri, iar la lungimea maximă a brațului de 31,3 m se poate ridica o greutate de 1.600 kg. Astfel, în timpul unei intervenții poate fi ridicată o cisternă sau un tir care a căzut, bineînțeles după operațiunea de golire a încărcăturii cisternei sau a tirului, astfel încât să se poată repună pe carosabil dacă se mai poate deplasa capul tractor sau remorca.
Alte aplicații importante pentru IGSU: macaraua poate interveni la mai multe tipuri de misiuni, cum ar fi salvarea de la înălțime cu ajutorul unei tărgi speciale. De asemenea, poate lucra cu diverse atasamente precum: cupă, pentru a încărca materiale precum moloz sau pământ; si graifer cu ajutorul caruia se pot manipula copaci sau stâlpi grei, căzuți pe carosabil. Alte accesorii cu care poate lucra sunt cablurile de oțel, șufele de prindere, cârligele șamd. Un avantaj al solutiei implementate este faptul ca atat pentru folosirea bratului macaralei, cat si a accesoriilor aferente, se utilizeaza o radio-comanda ergonomica, astfel încât operatorul poate să vadă în orice unghi modul în care lucrează cu brațul macaralei. Are, în același timp, un sistem inteligent anti-răsturnare, ce calculeaza in timp real poligonul de stabilitate.
“Deplasarea de la un loc la altul se realizează într-un timp scurt, astfel încât să se poată ajunge la misiune. Este unul dintre cele mai complexe echipamente cu care am lucrat, care ne va ajuta să intervenim acolo unde până acum nu aveam capacitățile tehnice să o facem (cutremure, accidente rutiere, accidente de tren)”- General de brigadă Dan-Paul Iamandi, Inspectorul general al IGSU.
Cu JCB LiveLink, gestionarea mașinilor dvs. devine și mai ușoară. Capacitatea sa de a furniza informatii in timp real iti mentine controlul complet si iti permite sa monitorizezi si sa gestionezi masinile de la distanta prin intermediul unui PC sau Smartphone.
EFICIENŢĂ
Monitorizarea precisă a orelor de funcționare și a alertelor de service îmbunătățește planificarea întreținerii, deoarece permite prioritizarea inginerilor și a serviciilor de rutină, economisind timp și resurse. Notificarile tehnice și istoricul de întreținere vă ajută să vă administrați sănătatea mașinilor. Avertizările precoce sau funcționarea incorectă a mașinii și întreținerea zilnică împreună cu istoricul detaliat al mașinii vă permit să planificați cele necesaare masinii dvs. înainte de a
reveni la locatie. Pentru clientul de închiriere, orele de mașină detaliate, erorile și operarea necorespunzatoare a mașinilor sunt înregistrate de la distanță, ajutându-vă să procesați mașina mai repede pentru o reacție rapidă.
PROFITABILITATE
LiveLink vă poate ajuta la reducerea costurilor de întreținere și de funcționare, asigurând funcționarea optimă a mașinilor, reducerea consumului de combustibil și uzura inutilă a acestora. Prin monitorizarea timpilor și a consumului de combustibil în timp real, LiveLink ajută la gestionarea costurilor de întreținere de-a lungul întregii vieți, reducerea costurilor, creșterea productivității. Vă ajută, de asemenea, să gestionați orele dvs. de plată, deoarece puteți vedea cum a fost utilizat utilajul dvs. cu orele și zilele în care mașina a lucrat.
Dezvoltată iniţial pentru a fi montată pe buldo-excavatoare, Terra România Utilaje de Construcţii fiind recunoscută ca un lider de piaţă din punctul de vedere al numărului de astfel de utilaje vândute, turbofreza de zăpadă a devenit rapid un echipament universal care poate fi montat pe diferite tipuri de utilaje.
Autonomia sa de lucru, suficientă pentru un schimb de opt ore, dar și randamentul de 1.725 mc de zăpadă pe oră, au impus acest utilaj pe piaţă, acesta intrând rapid în atenţia firmelor specializate în activităţi de deszăpezire. Avantajul său principal nu este doar randamentul ridicat, ci şi faptul că poate fi montat rapid pe mașini care nu au transmisie hidrostatică, adică așa cum sunt majoritatea buldo-excavatoarelor și încărcătoarelor frontale existente pe piaţă. În plus, echipamentul poate fi simplu de acţionat de către operator chiar din cabină, construcţia sa asigurând un grad înalt de protecţie, prin utilizarea unei singure freze de zăpadă acoperindu-se până la 8 kilometri de drum pe un schimb, la un strat de zăpadă de o jumătate de metru.
Pentru a realiza un echipament cu adevărat fiabil, turbofreza a fost proiectată și executată de specialiștii Terra România împreună cu un partener extern cu care există o colaborare îndelungată. Preţul echipamentului este și el foarte competitiv, sub 30.000 EUR
JCB intelege ca incarcatorul frontal este crucial in orice punct de lucru. Din acest motiv noul 427 este construit pe o fundatie bazata pe calitate si fiabilitate. Acesta ofera performante excelente fara a necesita filtru de particule (DPF)
Poate schimbarea cea mai importanta pentru acest utilaj este cabina Command Plus care inseamna: cel mai bun confort din clasa, vizibilitate, ergonomie si zgomot redus. Intretinerea si siguranta oferite sunt la un nivel superior fata de concurenta.
PRODUCTIVITATE
O puternica pompa dubla cu pistoane axiale ofera un debit de 264 l/min care sunt necesari pentru asigurarea multifunctionalitatii si a unor cicluri rapide.
Motorul Cummins QSB 6.7-litri dezvolta o putere maxima de (133kW) si un cuplu maxim de (841Nm) oferit la turatii joase pentru un raspuns rapid. Turbina cu geometrie variabila creste performantele la turatii joase si imbunatateste ciclurile de lucru si forta de tractare.
Operatorul poate modifica inaltimea maxima de ridicare, reintoarcerea la pozitia de incarcare si functia de flotare a cupei.
CABINA
Structura ROPS/FOPS a cabinei incarcatorului frontal 427 este reproiectata; Stalpii fata/spate sunt la aceiasi inaltime asigurand un spatiu interior marit si partbriz panoramic.
427 este echipat in standard cu oglinzi ajustabile electric si incalzite. Optional puteti alege si oglinzi convexe pentru un camp vizual marit.
Comenzile bratului de incarcare sunt montate pe scaun si pot fi controlate cu ajutorul unui joystick sau levierelor, ambele controlate electro-hidraulic.
CALITATE
Incarcatorul frontal JCB 427 are o articulatie centrala de tip caseta pentru uz intens, bolt pentru uz indens, bucsa supradimensionata, cat si un rulment dublu conic la partea de jos a casetei. Aceasta configuratie poate sustine cu usurinta incarcari orizontale si verticale.
Piesele de schimb originale, direct de la producător, asigură cel mai înalt nivel de calitate, siguranță și fiabilitate, deoarece sunt proiectate exact pentru utilajul dumneavoastră.
Toate piesele de schimb sunt supuse celor mai stricte controale ale calității. Numai cu utilizarea acestora este garantată performanța optimă și cea mai buna productivitate a mașinii.
Contactati-ne !
Numar de telefon Call Center tel:+40317307301 (2,3,4) / 0372 383 772
Pentru mai multe detalii ii puteti contacta pe colegii nostri din cel mai apropiat punct de lucru:
Punct de lucru Tunari- Șoseaua de Centură, nr. 11, km. 7, Comuna Tunari, Jud. Ilfov
Punct de lucru Brașov - Calea Feldioarei, nr. 555, Comuna Feldioara, Jud. Brasov
Punct de lucru Timișoara - Comuna Giarmata, str. Morii, nr. 780, Jud. Timiș
Punct de lucru Cluj/Turda - DN 1 - Comuna Săndulești, sat Copăceni, nr. 275/4, jud. Cluj
Sau intre orele 07:30-18:00 prin call center la numerele de telefon: 031 730 7301 (2,3,4) / 0372 383 772